nuff..nuff

Danish Little Closet

Danish Little Closet
We Sell Imported Diapers and Clothes

nuff.nuff

Make ur own GIFT here - - click - - click - - click - -

Pages

Friday, August 27, 2010

Gorgeous Baby In Kemeja @ Dress

contest: Gorgeous Baby In Kemeja @ Dress
due: 3 sept 2010

tuan rumah: mama papa aqish 













Ceritakan sedikit ape & kenapa anda menjadi Follower?
- firstly sebab nak join contest ni. bile da jadi follower, automaticly saya akan tahu new GA & contest from this blog

Ceritakan sedikit ape & kenapa anda suka terjah Blog Mama_Aqish?
- blog mama aqish merupakan sumber or reference sy bout new GA or contest coz of mdm anje kite ni amatla rajin join dunia contest-montest ni.

- blog mama aqish (personal blog) merupakan sumber gossip artis or SALE around malaysia ... hehe, selalu ada entry pasal nuff nang (sy bru kenal nuff nang...sy budak bru belajar, klu slh tlg tunjukkn)

- plus, saya geram tengok model cilik Anje tu, sape lagi kalau bukan Damia Nurin Balqis
- pandainya posing......... best betul kalau dapat gegirl yang comel n pandai bergaya nih.....dah la macam muka Amani....gerammmm

- Anje selalu buat contest...tapi sy selalu terlepas sbb bby sy kecik lagi, tak pandai bergaya n susah nak di gayakan. 

- lagi satu perkara, paling geram tgk followers Anje......beribu-ribu lemon (897:personal blog , 153: blog contest)

Ceritakan sedikit  sejak biler anda kenali Blog Mama_Aqish ni?
 -sejak bulan may 2010, saya baru mula menceburkan diri dlm dunia blogging ni bulan april 2010. sy tertanya2 contest n GA ni organized by siapa n sy tertarik tuk join contest. akhirnya sy addicted with contest n GA. since that, sy selalu terjah blog mama aqish tp tak jd follower lagi :)... skrg bru saya jd follower (jgn marah yer anje)


penyertaan baby saya
.
.
.



Nama Anak: Iqbal Danish Farris
Umur: 7 Bulan
Tarikh Lahir Anak: 17 January 2010 

tunggu apa lagi...jom JOIN ramai-ramai





Alhamdullillah ~~ Danish is the winner

Alhamdullillah

Ingat tak lagi entry me berkenaan Danish in top 5, hari ni secara rasminya Danish dipilih sebagai pemenang. rezeki bulan ramadhan buat Danish... penganjur contest ni (Intan) berbesar hati memberi cash RM50 buat pemenang gigirl and boboy. Duit hasil menang contest nih Ummi simpan dlm bank Danish yer sayang.........


p/s: dunia contest-montest ni amat bagus....selain kita dapat berkenalan ngan org lain....kite juga boleh mencuba nasib. manalah tau rezeki kita dan anak-anak ~ tul tak kawan-kawan

Thursday, August 26, 2010

Ummi is the winner : 1st Solid Food for Ahmadi

Alhamdullilah

Ummi takda la crative sangat macam Mama Zharfan 
thus, ummi sangat terkejut bila tau result
actually, ummi sangat teruja ngan contest ni sebab umi nak bgtau semua mama-mama kat luar sana untuk sediakan makanan mcm ni for lil baby... bagus for them as nutritious food good for bb brain development
syabas, diucapkan pada Umi Ahmadi kerana organized GA psl solid food ni

1st Solid Food Full With Love Giveaway





lepas ni, ummi kene la figure out ape yang ummi nak beli untuk baby danish
byk barang yang menarik
ummi suka telekung sembahyang tapi for bb girl
bb ummi ni boy

macam mana ek?

patut ke ummi KIV?

so, ummi dpt hadiah item from sitisifir plus point
1+ 3 point
point ni boleh digunakan untuk shopping kt blog sitisifir
1 point = RM0.10
kalau nak tau lebih lanjut.... klik link ni



Wednesday, August 25, 2010

CONTEST!! MOBS.MY & My Dressing Barn - LUCKY DRAW CONTEST

This contest is a Lucky Draw Contest ...
organised by both MOBS & My Dressing Barn


which is due on 31 ogos 2010

MOBS has change their name to "MOBS.MY" and u olls can accessed MOBS via

H O T prizes to be won


Tuesday, August 24, 2010

Senyuman Manis Si Comel GiveAway


Due : 31 Ogos 2010

Contest ini dianjurkan Sempena Hari Ulangtahun Kelahiran permata hati nya Nik Irfan Zarith yang ke dua pada 20hb Ogos ini

Sebelum itu... Baby Danish nak ucapkan


yang ke


Semoga Z A R I T H menjadi anak yang S O L E H ~ aminnn

ok.... penyertaan Baby saya
.
.


"Gambar diambil semasa percutian kami se-family ke Genting Highland... bg membuatkan Danish tersenyum.. saya terpaksa mengagah (main u..cak! ) dibelakang hubby yang memegang camera... so setiap saat sangat berharga sebab Danish akan tersenyum secara spontan. inilah hasil terbaik senyuman manis Danish yang dapat kami rakamkan"

Nama Penuh Sicomel: Iqbal Danish Farris Bin Mohd Iqbal
Umur Sicomel: 7 bulan (17 january 2010)
Status Sicomel ((Anak Sendiri/Anak Saudara/Anak kawan/Anak Jiran) : anak sendiri
Nama Pengirim:
Nurul Izyanni Binti Mohd Zaki

Bagi sesiapa yang ada gambar senyuman manis si manja, jom JOIN contest ni

hadiah yang lumayan menanti 3 pemenang

Alhamdulillah ~~~~ Danish in the TOP 5

Today.... me ber blog walking to AKU YANG SEDERHANA blog 
tup...tup

Top 5 for Sweet Cute Baby Smile Contest da keluar.

Alhamdulillah Danish antara 5 yang terpilih 


Pemenang nya akan diumumkan very-very soon
eheh..tak tau bile...tunggu ~

details..click here

Sunday, August 22, 2010

CONTEST SAYA DAN BABY oleh Cik Awynn


Tuan Rumah : Aween
Due : sehingga habis Ramadhan (9 Sept 2010) 


dibawakan khas oleh 


penyertaan saya dan baby



Nama Ibu : Nurul Izyanni
Nama Baby: Iqbal Danish Farris
Umur Baby (Gambar): 4 Bulan
Umur Baby (Sekarang) : 7 Bulan

TAG





ConTeST SENyuMan @ HaPpy BIrThDay FarIsyah

Tuan Rumah : Jue Anna Fauzi
Due: 08.09.2010 jam 5.32 petang


First of all.... akak FaRIsyah


yang ke 

"semoga menjadi anak yang solehah...amin"


so...penyertaan baby saya
.
.
.
.


Nama : Iqbal Danish Farris
Umur : 7 Bulan
D.O.B : 17  January 2010



Thursday, August 19, 2010

Cute Baby Contest 2010



Contest Name: Cute Baby Contest 2010
Penganjur : Happy Baby Shop
Due :31 Dec 2010


"hantaran kahwin paling berharga"

No. ID:(Akan Diberikan Selepas Kami Menerima Penyertaan Anda)


Nama Penuh Bayi: Iqbal Danish Farris Bin Mohd Iqbal
Nama Panggilan:Danish
Umur Bayi:7 Bulan (17 January 2010)
Jantina Bayi:Lelaki
Bangsa:Melayu
Nama Penuh Ibu:Nurul Izyanni Binti Mohd Zaki
Nama Pengirim:Nurul Izyanni Binti Mohd Zaki
E-Mail Adress:izyanni@gmail.com



I wanna TAG :
Mama Sara
Mama Zharfan
Cik Linie
Siapa Saya
Mama Mika
Mama Papa Zakwan




Saya suka Happy Baby Shop adalah kerana...............................it carry a full line of items that are trendy, funky, cool and edgy for kids from head to toe which will make them HAPPY ~~   (Tidak melebihi 25 patah perkataan)



Hanay untuk selingan ----->
trendy...topi menarik design KOREA...mmg trendy rasanya macam nak beli satu, mesti baby HAPPY

funky... amacam...bergaya kan baby zaman sekarang, terpancar sinar HAPPY di mata mereka

cool ... pada pandangan Baby Girl....sure HAPPY seharian memakai

edgy...   gelisah Baby tengok kasut comell ni. kalau dapat berjalan mesti HAPPY


betul tak.... macam-macam ada.... dari kepala sampai kaki..... jom singgah kat Happy Baby Shop 

1st Solid Food Full With Love Giveaway

saya nak join contest anjuran siti sifir due 25 aug




TAHNIAH AHMADI KERANA DA MELEPASI TEMPOH BREASTFEED
Buat Umi Ahmadi, anak kesayangan kita akan memulakan fasa terbaru mereka dengan pengenalan kepada solid food. Pada saya, saya lebih suka kalau baby saya dapat homemade baby food tetapi masa saya merupakan halangan utama ~~ yelah, baby hantar nursery...makan pun commercial baby food, plus saya sendiri tidak mempunyai masa untuk menyediakan fresh food everyday.
Tetapi, saya BERJAYA sediakan makanan terbaik buat baby saya. cadangan yang ingin diberikan kepada Umi yang mempunyai 5 cahaya mata (asmaa', usamah, uwaisy, arwa n ahmadi) even though kite terlalu sibuk tetapi kite hendaklah memberi sepenuh tumpuan pada anak. pengalaman saya, saya berjaya sediakan makanan baby saya dengan cara membekukan makanan tersebut. I have had great success though with making the baby food in bulk and freezing it in portions. 

Easy Steps To Making Homemade Baby Food In Bulk

Potong Kecik-kecik ,buah-buahan atau sayur-sayuran.


masukkan buah / sayur tu ke dalam steamer. lepas da steam... akan jadi seperti dibawah.


masukkan buah atau sayur yand sudah di steam tadi ke dalam mixer. start grind, klu tak cukup air tambah air lebihan steam tadi k.


puree ni bolehla di masukkan ke dalam ice tray  yang bertutup. saya pakai jenama tupperware 

Homemade Baby Food - Freeze
 kalau tak ada yang bertutup, umi janganlah risau.... gune je ice tray yang biasa dan balut ngan plastic wrap

         Photobucket

Once frozen I then place a couple of cubes into resealable freezer bags. jgn lupa namakan... takut tak tau buah/sayur ape :)
p/s: kalau tak nak puree semua buah/sayur... letakkan gak dlm freezer bag n freezekan. nak guna nnti defrost n bole la blend.




so, inlah rupa solid food cube kite ni.... comey kan. kalau anak kite nak mkn. juz letak kt dlm mangkuk and defrost gune microwave... ataupun gune cara traditional.. keluarkan pagi2, letak dlm bekas..biar food cube tu cair sendiri. OK?



SO, Start lepas ni boleh la buat more batches of different homemade baby food. Jadi, baby kesayangan Umi akan mendapat variety of  meals through out the week.

food cube ni BUKAN sahaja boleh makan begitu sahaja (selepas di defrost), tetapi untuk lebih sedap dan kenyang lagi. Umi campurkan food cube yang da defrost (puree) dengan rice cereal, oatmel hancur atau barley hancur. Si manja Umi tu akan kenyang dan lebih meminati makanan dia serta mendapat khasiat2 penting yang terdapat di dalam buah/sayur.


SENANG kan as   A B C  ..... 3 simple step aje..... Ahmadi da dpt bekalan makanan terbaik untuk tempoh seminggu. Yang paling penting..menggunakan sumber semulajadi dan AIR tangan UMI......



Selepas ni, Ahmadi bolehla memulakan pemakanan solid food yang berlainan rasa, rupa dan tekstur dengan berpandukan feeding schedule dibawah nih.


Umi Siti sifir (tak tau nama sebenar ;p) boleh la start pureeing baby food berpandukan jadual pemakanan di atas. macam2 Umi boleh puree...semuanya bahan semulajadi dan selamat contohnya Avocado, Peach, Apple, Green Bean, Squash, Pumpkin, Banana dan lain-lain.



Untuk lebih selamat lagi, saya sertakan sekali bahan-bahan yang selamat untuk Ahmadi depends on umur Ahmadi


Umi boleh la start sekarang


sekian sahaja resepi saya untuk anak teruna kesayangan Umi ini.....................
nukilan ikhlas dari Ummi Danish





Monday, August 16, 2010

Danish in the finalist Cutest Baby in Stripe

hari ni mama rifqy da keluarkan shortlisted baby tuk Stripey Baby Contest tuh
and
my Danish is in the finalist... top 3 for boy category
so..check it out



rezeki Ramadhan la ni.....

ape-ape pun thanx mama rifqy for this enjoyable contest

Friday, August 6, 2010

1st GIVEAWAY!!!!


siapa nak pendrive or Patrick yang Comeyy Lote ni

Jom join GA ni

Penganjur: Syifa

Dateline: 2nd September 2010


Hi, salam perkenalan owner blog.

maybe u kene pelbagaikan barangan dan corak-corak yang boleh menarik pandangan MOMMIES...ingat tau, mommies... sebab mommies ni tak bole tgk benda lawa, mesti dia nak punya.

lagi satu, u kene selalu buat contest or giveaway supaya org spt saya ni (gila contest n GA) akan join. hadiah mesti menarik, tak pe klu kite terpaksa habiskan duit bg hadiah... pulangan nya lumayan tau......ramai org akan jd followersn automaticly dorang akan tahu new news.

hopefully

Wednesday, August 4, 2010

moment with newborn baby contest



Contest: moment with newborn baby contest


Dateline: tepat jam 12 tgh malam 31 Ogos 2010


gambar permata hati saya
.
.
.
.

nama bayi: Iqbal Danish Farris
tarikh lahir: 17.01.2010
berat semasa dilahirkan: 2.20kg , 50 cm
berapa jam: lebih kurang 30 minit selepas dilahirkan
" Jelingan manja permata hatiku"

Gambar ni diambil oleh saya menggunakan telefon bimbit saya. Disebabkan saya terpaksa emergency ceaserean..... so selepas operate, saya 'ting tong' sekejap. nurse tak benarkan saya pegang baby sebab saya masih tak kuat.

jadi, nurse sorongkan baby sebelah katil saya. waktu tu baby pandang ke saya mungkin mangharap sentuhan dan belaian dari Ummi.....serba salah saya saat tu, maybe baby saya tahu yang saya ialah ibunya yang sepatutnya mendakap dia...

yang mampu saya buat waktu itu hanyalah mengambil gambar jelingan manja permata hati saya. keesokkan harinya baru saya dibenarkan mendukung baby... :)

"MARILAH KITA MENGIMBAU KEMBALI SAAT- SAAT MEREKA KETIKA BAYI"


Related Posts with Thumbnails

Visit Our Online Shopping Centre