nuff..nuff

Danish Little Closet

Danish Little Closet
We Sell Imported Diapers and Clothes

nuff.nuff

Make ur own GIFT here - - click - - click - - click - -

Pages

Friday, July 30, 2010

Contest Aksi Si Manja di Playground

Contest: Contest Aksi Si Manja di Playground

Penganjur: Mazlyna

Blog: http://mazlyna.blogspot.com/2010/07/contest-aksi-si-manja-di-playground.html

Dateline: 31 Julai 2010

Penyertaan saya seperti dibawah.

Memandangkan Danish baru berusia 6 bulan, jadi susah nak kawal Danish di playground, ye la... kejap nak duduk, kejap nak meniarap
sebab dia bukan nya faham ape tu playground. Danish excited nak pegang semua tiang2 yang ada..... so, terpulang la pada juri nak amik gambar yang mana satu yer....


hadiah yang menanti berupa Cloth Diaper

Semoga tuah menyebelahi Danish.. bole tambah CD danish kan sayang...


JOM JOIN KAWAN-KAWAN

CUTIEST Stripe & Line Contest



Contest: Cutiest Stripe & Line Contest

Penganjur: Mama Rifqy

Blog: http://miszmaliana.blogspot.com/2010/07/cuties-stripes-n-line-contest.html

Dateline: 15 ogos 2010

Penyertaan Danish > >

"Danish baru pandai duduk...walaupun 6 bulan Danish tetap nak mencuba nasib....boley tak Mama Rifqy"


Nama: Iqbal Danish Farris
Umur: 6 Bulan
D.O.B: 17 jan 2010



Thursday, July 29, 2010

Mika's 1st Birthday Giveaway


Pejam celik.. pejam celik... bulan depan mika dah genap setahun.... mama buat giveaway sempena birthday mika... kawan2 mama jom la join....

due date : 07/08/10

Mika,
Happy Birthday yang pertama.
Semoga menjadi anak yang soleh dan bertanggungjawab


Nama : Nurul Izyanni Mohd Zaki
email: izyanni@gmail.com

TAG

referrer saya : mama sara


jgn lupa mention nama saya sebagai referrer

Wednesday, July 28, 2010

LENSA BURUK, THE CONTEST

contest ini terbuka kepada semua dan syarat utamanya ialah, naik muatkan gambar pilihan anda yang di snap dengan hanya menggunakan kamera telefon bimbit anda sahaja. Mungkin inilah peluang anda untuk berkongsi bakat anda dengan semua. :) di bawa khas oleh blog LENSA BURUK

tarikh tutup : 1 Ogos 2010


Tajuk foto : hantaran kahwin paling berharga

Model Telefon Bimbit : Nokia N73

Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana LENSA BURUK menjadi panduan dan "tok guru maya" bagi mengetahui selok belok sudut tercantik dan berkongsi gambar-gambar menarik sebagai idea dlm photoshoot walaupun tidak mempunyai kamera DLSR tetapi cuba mempraktikkan cara photoshoot melalui kamera telefon bimbit.Jadilah tu... kalau saya ada kamera and skill mcm Ti Anne Mohd Yassin saya akan ambil gambar si kecil saya yang precious tu setiap hari. gambar merupakan kenangan abadi yang boleh dikenang tapi tak akan dapat di alami sekali lagi. Lensa Buruk terus abadikan segalanya di dalam gambar....

tag
cik linie
mama sara
suzie
mama eja
mama syafi

sila check cik anne mohd yassin



BabyIbu Giveaway: BabyRuffkins

Contest yang dianjurkan oleh Baby Ibu and hadiah sponsor from Baby Ruffkins
Ummi tertarik nak oin GA ni sbb manalah tau ada rezeki Danish, lagipun Ummi tak thn mata tgk hadiah2 yang ditawarkan. kalau nak tau lebih lanjut
JOIN LAAA...


Apa

BabyIbu Giveaway: BabyRuffkins

Bila
6 Julai 2010 sehingga 6 Ogos 2010

Siapa
Sesiapa yang ada blog boleh sertai


salah satu permainan dalam laman web BabyRuffkins yang ummi teringin sangat nak jadikan hadiah untuk Danish.... toy yg dimaksudkan ialah
.
.
.
.

Bright Starts Bounce Bounce Baby (pre-order)
Bright Starts Bounce Bounce Baby
  • The award winning Bounce Bounce Baby is fully loaded with toys, lights, and melodies, this compact activity zone has all of the features necessary to keep baby entertained!
  • The bounce pad allows baby to bounce and dance, and the seat rotates 360 degrees for full access to toys.
*for more product specification, kindly browse Baby Ruffkins web page

Ummi dari sebelum Danish lahir di muka bumi ni lagi, ummi berangan-angan agar ada la orang pemurah akan menghadiahkan Danish dengan mainan nih.

Bounce-bounce baby ni sesuai untuk Danish since Danish ni nak menbesar, baby yang nak membesar amat memerlukan activity gym yg akan menguatkan otot2 si kecil nih.

lagipun..... Babah Danish selalu berharap agar Danish dpt menjadi seorang footballer yang bagus ala-ala pemain Italy. Danish pula lahir tahun 2010, tahun world cup... maka makin menjadi2 impian Babah tuh.

Bounce-bounce baby ni akan menbuatkan Danish melonjak2, dan ini merupakan cara mengasah kekuatan kaki Danish untuk merembat bola (heee). Sekarang nih pun Danish asyik nak melonjak-lonjak kalau org pegang dia... kononnya... FLY la kan

Tambahan pula, music2 plus lagu2 akan menarik minat Danish untuk bermain.

So senang la Ummi nak buat kerja......................

jom join


Tuesday, July 27, 2010

LITTLEMUMMYDADDY 1st Giveaway

Sempena hari ulangtahun kelahiran anak sulung nya Dalia Amana yang ke tiga penganjur telah mengadakan satu contest untuk mummy2 sekalian.


  1. Nama Contest: Little Mummy Daddy 1st GA
  2. Penganjur: Little Mummy Daddy


jadi, ummi n babah sebulat suara mempertaruhkan gambar2 di bawah
Danish memakai coolababy velcro plain
*gambar ni di ambil semasa kami baru terima postage CD yang diorder thru online....semangat giler nak tangkap gambar..danish pun nampak btul HaPPy


*saya tak tau nak pilih gambar yang mane, terpulangkah kepada juri yer.
Nama: Iqbal Danish Farris
Umur : 6 Bulan
jom JOIN contest ini

PENAJA-PENAJA









Monday, July 26, 2010

"GaYAkAn AnAK aNDa!"

Contest ini bermula dari 2 Julai 2010 hingga 31 Julai 2010 (jam 6 petang).

HADIAH??? 2 orang pemenang akan dipilih berdasarkan gambar posing bersama perkakas rumah yang PALING KREATIF.

Hadiah yg akan diberi berupaVOUCHER SHOPPING PAKAIAN BAYI/KANAK2 BERNILAI RM 50.00 setiap seorang untuk diSHOPPINGKAN di
so, gambar yang Ummi pertaruhkan

Ummi tgh sibuk kemas2 rumah, so basuh la bakul hantaran yang BESAU tu disebabkan bakul tu agak berdebu...

selesai basuh Ummi pun biarlah bakul tu kering....

sedar2 Danish da baring dlm bakul, siap bwk bantal dia lagi tuh... Ummi dpt snap gambar danish yang da mengantuk

cuba tengok gaya danish tuh, kaki dia siap letak kt atas lagi tuh..da ngantuk da tu, jap-jap lg mesti tido nyee....
so, inilah hantaran kahwin yang paling berharga sekali. hehe...

ok mama Ain Farisha Balqies (AFARQIES)....selamat menilai... kalau tak cukup syarat silalah bgtau ummi yer.... ni details ummi n danish:

nama penghantar (blogger): nurul izyanni

nama anak : Iqbal Danish Farris

umur anak (sekarang): 6 bulan

jom JOIN contest ini

Danish won again...thanx my small world n whitey mommy

alhamdulillah..........danish telah dipilih memenangi GA i love you...
nak view entry result contest
...


details.... bole view blog ni.....klik sini

ada 4 pemenang and danish is the first choice....

congrats my lil cute baby



Friday, July 23, 2010

Funny Vacation Contest



Come and join d exciting contest named Funny Vacation Contest
bought to you by

Winner is based on the funniest pic and story.
There'll be only one prize which is RM200 in cash which will be transferred into the winner's account.
The winner will be posted in my entry when the result is out, so then I can contact you on the details.
for more details CLICK here

my funny vacation as below
.
.
.
this picture is taken on our HONEYMOON trip to Jogjakarta. We have been visiting Borobudur Temple as a part of honeymoon day trip.

so, the funny part of this photo is when we are told to try touch something inside the hole.
by referring to its history,

"Barang siapa yang dapat menyentuh patung (actually not very sure what is that) so make a wish, so that it will come true... so hubby and me dipaksa memaksukkan tangan dalam lubang tu untuk sentuh patung tersebut oleh Indonesian (cameraman)"

this action is actually taken in candid, tengok lah sampai membontot2 saya nak raba benda dlm tu.... tu pun tak sampai-sampai gak tangan saya. al-maklumlah...saya nih rendang org nya (rendah)

Dialog bersama photographer:

saya ---> tak dpt sentuh pun pak.........

cameraman ----> mana...... bisa... kedalam lagi tangan mu

hubby ---> saya cangkung je da dpt sentuh la pak.... isteri saya ni pendek tangannya

***duss....... hubby ku ini

(terjadi la peristiwa membontot2 and my hubby da sampai mengcangkung sambil tergelak-gelak)

tak kisah la siapa nak tgk aksi tut***tut***tutttt.... saya tu, saya tetap curious nk tau what inside (bukan la percaya but nak tau gak).

akhirnya, i manage to touch the thing....it juz a stone statue, nothing special but i feel so relieved when managed to touch it after bertungkus-lumus memanjat stone itu and membuat aksi 18sx.... he he he.....

Everytime, hubby and me tgk photo ni, kami akan gelak bersama-sama..... maybe dalam hati hubby ku ' teruk gak perangai bini ku ini, baru la aku tau'

:)

ha ha ha

so....ini lah the best and funniest vacation/honeymoon saya

kawan-kawan macam mana?

kalau ada, jom la join contest ni


BABY BIRU CONTEST



Contest ini bermula pada 8hb Julai 2010 dan berakhir pada 8hb Ogos 2010 (11.59pm)
dianjurkan oleh MRSHILMY
ada 3 hadiah untuk dimenangi
dan syarat2 nya mudah je


1. Wajib jadi follower ~~DONE

2. Buat 1 entry mengenai contest ni, dan pastikan link back ke contest ini ~~DONE

3. Letakkan banner contest di tepi sidebar blog anda dan juga entry anda. (harus ada link back ke contest ini iye)~~ DONE

4. Letakkan SATU gambar sahaja dan nyatakan NAMA & UMUR anak anda itu ~~ DONE

5. Submit LINK entry anda itu pada comment box ENTRY contest ini sahaja ~~ALMOST DONE :)

nama : iqbal danish farris
umur: 6 bulan

jom JOIN kawan-kawan

Thursday, July 22, 2010

PERADUAN "AKU TERIMA NIKAHNYA"


PERADUAN "AKU TERIMA NIKAHNYA"

marilah join peraduan nih, senang sangat
tak pyh letak banner pun
juz jd follower NIDZA je
so saya pertaruhkan gambar nih...tak nmpak seluruh scene..cuma sy n hubby mase pembatalan air sembahyang
masa ni sy terAMAT-AMAT malu sebabnya jurugambar memaksa kami jadi patung sekejap (tak bergerak) untuk scene ni, semuanya untuk dapatkan best shot.

mula-mula gambar cantik je.... malu je si anak dara
tup tup
makcik-makcik and sedara-sedara berbunyi

"la.......itu cium tudung namanya.....bukan cium isteri...
sayang tudung daripada isteri nampak gayanya"

sambil ketawa berdekah-dekah, seronok mengusik

sy pula.....malu la, so jd la scene mcm ni but from photographer view
they said - this is the nice shot and very-very natural expression


so, gud luck to hubby and ME

Wednesday, July 21, 2010

"Daddies Cute B'coz Of Me Contest"



Contest ni dianjurkan oleh Cute Kiddy Kiddy sempena pembukaan blogshop nya.

Syarat-syaratnya senang je:
a) Jadi Follower ~~DONE
b) Tepek banner and di linkkan terus ~~DONE
c) gambar~~DONE


Jom meramaikan lagi contest ni
.
.
.

tarikh tutup : 22 july 2010

Monday, July 19, 2010

Giveaway I Love You

Penganjur : My Small World
Date: 9 Julai 2010 - 24 Julai 2010 sehingga 5.00 pm


marilah JOIN giveaway ni

Senang je... juz:
>
>
1. Jadi follower blog ini. My Small World ~~~DONE
2. Buat entry tentang giveaway I LOVE YOU dan letak logo di atas di dalam entry blog anda~~~DONE
3. Sertakan 1 gambar anak anda / anak saudara yang paling comel dlm format jpg. Imej gambar hendaklah tidak terlalu besar. Umur tidak ada limit.
>
>
DONE


Nama Anak: Iqbal Danish Farris
Umur: 6 Bulan
D.O.B: 17 January 2010

Hadiah tajaan Whitey Mommy with design watermark yang sangat sweet.....

Sunday, July 18, 2010

Danish Won 1st Prize~~~Thank Mama Sara

Alhamdulillah

Last week from 16th July to 18th July, kami bercuti ke Jakarta Indonesia. Menarik but Danish demam first day. Kesian dia... tapi kejap je, tgh ari tuh dia da active balik. Nnti Ummi uploadkan gambar2 holiday yer di entry "My holiday trip to Jakarta". Balik ke Malaysia, next day dengan malasnya Ummi melangkah ke office. Hari ni, kene bwk kete sendiri sebab Babah tak boleh antar (Babah gi cabut undi bazar Ramadhan~~Gud Luck Babah). Bosan nya rasa bile kene kerja selepas 3 hari holiday....fuhhhhh

At 10.43am, Ummi arrive at office (lambat giler...hehe...)....arg...malas nak buat keje plak. view blog dulu la. bukak, bukak....tup..tup....
>
>
>

Danish menang 1ST PRIZE la..... mama sara ada hantar email ke Ummi, email nya berbunyi begini
askum..
tahniah...anak anda Iqbal Danish Farris dpt 1st prize cutest baby in purple
(
http://myprecious07.blogspot.com/2010/07/resu
lt-cutest-baby-in-purple.html),

hadiahnya sebagaimana dnyatakan sblm ini adalah me
rupakan voucher belian pakaian

kanak2 bernilai rm30 (termasuk kos postage) di
http://appleofmomseye.blogspot.com
dan kodnya adalah ***********, sila
gunakan kod ini utk menebus voucher apabila anda ingin membeli pakaian dblogshop

ini ye ;-)

terima kasih kerana sudi join contest mama ini ye ;-)
tahniah skali lg buat anak anda


THANX MAMA SARA

kerana sudi terima penyertaan Last Minute Danish. Nampaknya tuah menyebelahi Danish la. Ummi nak story morry sikit tentang gambar nih. Baju yang Danish pakai tuh, baju baru beli. Masa ni kami baru balik dari Subang utk ambil BumBO (baby seat purple tuh) dari En Azhar, pemilik blog Little Zahra - biasalah...Ummi no kan suke shopping online. So on the way balik, Babah kelaparan, singgah la di Domino tapi sejuk bangat air cond Domino ni. Danish plak pki baju ala singlet n seluar pendek. Babah n Ummi amik keputusan tuk cari baju baru tuk Danish nnnn secara kebelutulan sama plak wane baju tuh ngan BumBO. Comeyyy...
Keesokan harinya, Ummi find out tentang contest purple ni dan teringat plak gambar Danish semalam kat Domino---tapi da tarikh tutup la... Ummi contact Mama Sara n Mama said.... boley lagi... jangan lupa hantar gambar. Inilah penyertaan nya...





Wednesday, July 7, 2010

Contest Posing Paling Cun!!!!



jom join contest ni, dibawa khas oleh Ibu Dini

juz follow je syarat2 nya, simple kan
.
.
.
"Adu du du, peningnya kepala saya ni pikir masalh2 yang melanda"
masa ni Danish demam, jadi kami letak la cool fever tuh. alih2 secara spontan dia pose mcm tu.
cun kan tuk baby yang tgh sakit.
nampak sangat penat berfikir

Nama : Iqbal Danish Farris
Umur : 5 bulan
Nama Ibu : Nurul Izyanni

gud luck Danish




"Sweet Cute Baby Smile Contest"

Empunya blog " Aku yang Sederhana " yang ber address di http://intankuterpilih79.blogspot.com/ telah menganjurkan contest

"Sweet Cute Baby Smile Contest"
sempena pembukaan blog baru nya yang ada menjual pakaian bayi berjenama pada harga yang berpatutan. alang2 masuk contest, bleh la blog shopping sekali kawan-kawan


ini antara barangan2 yang dijual oleh empunya contest



stocking COMELLL pun adaaaaaa............RM6 je

dan banyak lagi, so gi lah melawat kwn2.

now...sy nak cari gambar tuk contest nih

sesiapa yang ada gambar baby tersenyum dan MESTI pandang camera, jom la join

gamba baby SENYUM saya nih
>
>
>

Nama Baby : Iqbal Danish Farris Bin Mohd Iqbal
Umur : 5 bulan
D.O.B : 17 jAN 2010
Nama Ibu : Nurul Izyanni
Email : izyanni@gmail.com

JOM JOIN KAWAN-KAWAN, HADIAH NYA IALAH DUIT RAYA TUK SI SWEET CUTE SMILEY BABY

Monday, July 5, 2010

CUTEST BABY IN PURPLE BY MAMA


Tuan rumah contest cakap...................

nape PURPLE?? sbb fav color mama kn GREEN, PINK,PURPLE!!! suke bangattt tiga2 color ni tauu ;-) tp memandangkan cutest in pink n green kn dh ada kwn2 yg buat, so tinggal PURPLE aje la, ngeeeee ;-)
jom join contest ni,


byk penganjur tau...antaranya.............







harap-harap penyertaan last minit ni diterima dek tuan punya contest

belek punya belek gambar si Danish ni (rase mcm Danish tak ada baju purple) tapi rupa-rupanya Ummi terlupa la. Ada baju PURPLE la ..... kebetulan BumbO Seat Danish pun wane PURPLE........



Nama Anak : Iqbal Danish Farris Bin Mohd Iqbal
Umur : 5 Bulan
D.O.B : 17 January 2010
Email: izyanni@gmail.com / danishlittlecloset@gmail.com

Related Posts with Thumbnails

Visit Our Online Shopping Centre