nuff..nuff

Danish Little Closet

Danish Little Closet
We Sell Imported Diapers and Clothes

nuff.nuff

Make ur own GIFT here - - click - - click - - click - -

Pages

Wednesday, April 27, 2011

Bila hati berbunga ~

juz a simple entry to say Alhamdullillah

mode Happy plus tak Sabar nak tggu hari esok

mengapa

?
?
?

coz Mr. Bonus da masuk.......kay leh la list kn wish

but yg penting juz 1/3 je

balance must masuk ASB

then

bukak SSPN for Danish

alhamdullilah Ya Allah atas rezeki ini, sesungguhnya semuanya datang dari kerelaanMu

fun fact: jgn bersedih jika terlepas dari satu rezeki yang besar kerana semua itu ujian dari Nya. 
Sekiranya Allah mengatakan rezeki itu milikmu, 10 org yang halang pun, ia tetap milikmu.
Sekiranya Allah mengatakan rezeki itu bukan milikmu, 10 org yg beri rezeki pun tetap tidak diterima olehmu.
Oleh itu, bersyukurlah dengan segala kurniaan Nya
Redha dengan ape yang ditakdirkan.

Thursday, April 21, 2011

i got new niece | welcome Zainurraihan

Adik me selamat melahirkan anak perempuan ari Ahad lepas. mood baru nk excited cox the baby r HomE!! jom intai my lil niece

introducing baby
ZAINURRAIHAN
'perhiasan yang harum'
2.9kg HKL


pic atas ni fresh from oven ek.....pic taken exactly lepas beranak. pic bawah ni, lil raihan bersama tok ummi and tok ayah

but..after a few days... muka Raihan da berubah la.. yang pelik nya, she really look like my Danish, what a wonderful creation. so me dgn semangatnya meng'edit' gambar2 lame danish for comparison.... yang ni gambar fresh from oven for both babies.


and... yg ni gambar both babies after 4 days


u olls rase dorang ni ssame tak? for me, dorang mmg same, but Raihan lebih chubby (op cos ; raihan is 2.9kg, danish only 2.2kg)

Tuesday, April 19, 2011

Enfagrow A+ ... bape me rembat for my Danish

Cube teka bape me rembat for my Danish?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jawapannya............... 


actually me rembat 6 kotak and satu tin ahad lepas kat Giant Tmn Melawati. Tapi mase snap gambar ni, da tggl 5 kotak coz...satu kotak da dibawa ke Nursery :) 

nape me rembat byk2...sbb nya me terbace satu advert kat Giant -->

"Buy Mead Johnson product Rm138 and above will entitle for a free diaper bag"

Jadi me and hubby, cepat2 la grab opportunity....rush ke Giant. Pas da tgk bag tu, trus berkenan n mula la mencongak harga. Me plak nak redeem 2 bag, one for me and another one for angah. 

So, congak2.. me bg duit RM 152 to angah (for 4 kotak Enfagrow 650gm). me plak byr RM 167.30 (for 1 tin 1.8kg n 2 kotak 650gm)... ha.. puas.. terbang duit me.

lastly..dpt la diaper bag tu.. me upload on the next entry......tungggu

p/s: bape u olls abiskan duit tuk brg anak?


Wednesday, April 13, 2011

Bile si kecil penat belajar


Video: Danish trying to spell BA+BAH=BABAH .....

video

at a year and 2 month..perkembangan yang bagus. sepatutnya danish reti eja UMMI gak, tp pronounce as UMMA. tapi waktu nih dia malas la plak....

Bile si kecil mula solat


Bermula dengan main bola with pak ngah dulu.....




main lagi, sila abaikan bola hijo yg buruk itu (bola jumpe yerr)




ok, da start bosan...cari benda lain lak nak main...




tapi jumpe sejadah... and automatically, step on it



eh eh... da sembahyang mane leh gelak la



kusyuk sujud yerr




lastly, main cak cak ngan ummi..


Tuesday, April 12, 2011

Apabila Danish jadi Danisha

Kisahnya bermula dengan.... angah belikan baju mandi ala-ala swimsuit tuk his future baby, size 6 mth to 12 mth.  so, saya nak cube la test kat danish since danish baru setahun 2 bulan.... apa yang jadi kt danish... da le baju baby girl


tengok la budak kecik nih... baju tu sgt fit tau and sgt lawak bila danish pakai. da ala-ala jaguh bina badan da...

jom tgk view from the back...ketat sgt smpi nmpk lurah mon mon mon...tot tot tot..


comey sangat. baju nih beli kat FOS wangsa walk..price dia RM5 je.

Saturday, April 9, 2011

Sapa yang takut dengan ikan pari

video

video taken on 13th March 2011
Babah and Danish is feeding 'Ray Fish'




Jenis-jenis ikan pari dalam video ni:


1) Cownose Ray:



2) Leopard Ray


Danish sgt suke kat ikan2 nih, smpi balik umah asik2 mintak suh bukak video ni :)




Kalau baby or toddler cirit-birit....

last 3 days, my Danish cirit-birit. tak tau la sebab ape. maybe sbb dia da jalan merata2 and mulakan aktiviti mengutip ape yg dia nmpk. so... seperti biase me bwk dia jumpe Danish Paediatrics named Dr Hasmawati.

Dr ni sgt baik tau... dia yang monitor Danish from the Birth. Dulu Dr Wati ada clinics at Damai Service Hospital. but now, she's opening his new clinics.....

so lebih senang and jimat mase me. After consultation, Dr. Wati prescribed us with a new susu.

Nape a new susu.... by according to Dr. Wati, baby yg cirit birit must stop taking lactose based milk. and NOVOLAC AD is a free lactose based milk...

check it out ---->


Rumusan Khas.....Comel je gambar Giraffe tu. Danish tgk asik ckp 'Raff..Raff..'


Tengok, ada tulis 'Khas Semasa Cirit Birit...sangat bagus. danish da kurang cirit-birit selepas tu. lagi satu, susu nih membantu baby dari dehydration.

Friday, April 8, 2011

personalized google background


google me da jadi mcm ni

u ollss?


comell sgt coz my Danish as the background. 

terubat rindu kt ofis bile tgk gambar nih. 

hilang marah and tension bile tgk senyuman comel nihh

aishhh ummi rindu kamu la sayang


Thursday, April 7, 2011

Tommee Tippee - Closer To Nature Fun Silicone Reversible Soother | aisyyy bile la danish nak stop ni

Tommee Tippee - Closer To Nature Fun Silicone Reversible Soother 
danish mmg tak dapat di pisahkan dengan puting dia. since 2 mths rasenya. tapi yang bagusnya, soother ni juz tuk tidokan dia je. mse dia merengek nak tido, sumbat soother...dlm 10 minit cam tu tido lah si Danish

andd...... danish will automatically tolak soother dia kuar dr mulut. jom skodeng puting2 danish

actually, danish ada kesemua design kt atas tu, tp sbb danish suke sorokkan brg..so ummi tak tau ilang mane. ok... jom review satu2 yer :))

yang kuning ni (Mr Bee) is for 0 - 3 mths... tgk la danish nye da tak de rupe da :))

yg hijau ni plak (Mr Froggie) tuk 3-6 mths... yg ni tak season coz ini yang ke 4 yer...danish ilangkan. danish ada gk yg Mr LadyBug tu, tp dia campak mane ntah.


yang oren ni yang terbaru (Mr X) tuk 6-18mths. yang itam tu (Mr Panda) sudah ilang gk... aduss danish. and gambar terbaru tk da la...coz danish da besar, da kurg pakai soother.


bukan murah tau harga soother ni, tapi danish rilek je campak-campak. haiiii la anak. 


me mmg beli soother ikut month coz takut nnti gigi danish tak develop elok sbb org ckp pki puting ni Jongang. tul ke? so far gigi danish ok but... jarang..huhuhu. tak pe la nak, asalkan sihat tubuh badan kay..










sumimie-kawai baby collection opening blog giveaway

due :05/05/2011


JANGAN pandang camera!!!


DUE: 15 MAC 2011





Contest mummyHaza ~ Uniknya Ayah & Anak ~



due: 30.4.11

penyertaan babah and anak



Related Posts with Thumbnails

Visit Our Online Shopping Centre