nuff..nuff

Danish Little Closet

Danish Little Closet
We Sell Imported Diapers and Clothes

nuff.nuff

Make ur own GIFT here - - click - - click - - click - -

Pages

Monday, November 29, 2010

Baby In Black @ White Contest by Mama_Balqis


9hb November 2010 sehingga 20 December 2010

 Contest dianjurkan Sempena Birthday Balqis Yang ke 3 

PENAJA BERSAMA


















saya pertaruhkan gambar baby saya in white

coz... baby saya takda gambar in black
.
.
.
.


Nama Anak: Iqbal Danish Farris
Umur: 10 Bulan
Tarikh Lahir Anak: 17 Januari 2010

lastly.....

to
Damia Nurin Balqis

Semoga Balqis menjadi anak yang solehah, baik, bijak serta menghormati ibu dan bapa. Acik sentiasa mendoakan kejayaan balqis di dunia dan akhirat. akhir sekali,
terimalah hadiah istimewa dari adik Danish and Ummi Danish





Nak Tau Ape Hadiah Yang Dijanjikan???
Klik Link Bawah Ni

Friday, November 26, 2010

Finale season : The best vacation journal

Cuti-cuti Malaysia dah bermula.....

Where Is Your Best Vacation???


Untuk mengetahui destinasi percutian yang menarik dan lebih lanjut lagi...... kita  akan review percutian dua blogger kita yer Pn. Suziey dan Pn. Ina

clap...clap...clap


Terlebih dahulu, saya dahului dengan 5 fakta menarik tentang kedua blogger ini...

































































Review journal percutian menarik ini dimulakan dahulu dengan Suziey.... saya memilih journal percutian Suziey ke Sabah.

Bila?
28th June 2010..flight kol 9.30am


Penginapan?
Budget Hotel sebab balik hotel utk mandi n tido..mmg xlepak lgsung dlm bilik : impiana mutiara hotel 1 malam RM60, kundasang..hotel 1 mlm RM80. 

Shopping?
pasar kraftangan..formerly known as pasar philipine sekarang tukar nama jadi pasar Kraftangan Sinsuran..byk jual barang yang murah dan sourvenier bole dibeli kt sini.

Seafood?
Menurut Suziey, agak menghampakan mereka kerana mereka tak berjaya menjumpai restoran seafood...akhirnya mereka ke rstoran terapung nelayan...steamboat buffet rm30++ per head...lobster berharga RM230....mahal sikit.... mungkin anda boleh try si Sotong Gomok ini di pasar belakang pasar philiphine.



Island?
Sangat banyak pilihan dan airnya crystal clear water....cantik...setakat ini suziey jelajah 3 pulau; manukan, mamutik dan sapi.

pakej pulau ;
-1 pulau je pakej utk return boat transfer adult RM17 sorang..children bwh 3thun free.
-3 pulau RM35..
-5 pulau RM45.
sewa snorkeling set (google+mask+jacket) = RM20
marine fee RM5 
entrance fee RM3.50 sorang..bdk xyah byr

overall...pandangan dari suziey n hubby nya....
sapi ada pasir yang lembut n putih gebu..air laut dia cantik...wrna ijau2.. n ikan pn byk utk snorkelling..mamutik plak bese2 jek..kwsn beach dia kecik jek n xbyk sgt facilities..pasir dia pn xbrape menarik utk aQeel main sbb byk ranting2..same goes to manukan island...pasir dia agk xbest utk aQeel main sbb byk ranting2..ye la sepnajng beach tu ade pkok ru tu kan (eh ye ke nama pokok tu ru:D)...tp beach dia mmg cantik giler la..air laut dia ijau & biru turqoise..n sepanjang persisiran pantai manukan island tu dia ade sediakan meja ngn krusi utk berpiknik..n sumenye diletak bwh pokok2 ru yg rendang tu..so kalu tghari xpanas la utk berteduh..n lanskap dia pn cantik..ade challet utk stay..kira pulau yg sgt membangun la compared to sapi island..

menurut hubby (sbb dia yg bersnorkelling) kt sapi island..pasir dia lembut utk pijak..means dlm air la..kalu kt manukan..byk corals..so mgm lagi cantik la..tp klau geli ngn corals mgkin xsuka la snorkelling tpt camtu..ekekeke:D pd aku..corals tu yg buat cantik bila snorkelling tp mmg geli la nk pegang or pijak..hehe..




kundasang?
Suasana yang nyaman, angin yang bersih dan panorama yang indah ~ ini sefikit sebanyak menggambarkan Kundasang.... sangat cantik, tak pergi pun rasa mcm boleh alaminya. Ada lembu new zealand tau...jgn tak tau.

Entrance fee : RM 3 dewasa, RM 2 kanak-kanak


Gunung Kinabalu?
kwsn pergunungan yg mendamaikan tu bak kata suziey Kundasang.........undescribeable.


Pada pandangan saya, saya sngt menyukai destinasi pilihan Suziey ini. Gambar menceritakan segalanya............tengok gambar pun dah tahu tempat ni menarik ....fakta bg percutian ini:  percutian ini juga pilihan http://kojah.blogspot.com sebagai pemenang tempat kedua contest gambar percutian yang menarik lagi tertarik

tahniah suziey!!!  .....ini gambar yang dipertandingkan...


sekarang, tibalah masanya untuk review percutian indah Ina di Pulau Redang

Bila?
21 june 2010

Penginapan?
lang sari resort


Transportation?
By boat....kalau ramai kenalah sewa boat. lebih menjimatkan

Shopping?
Jetty Merang

Island?
Airnya hijau kebiru-biruan...cantik sangat sesuai untuk snorkeling.
Dan banyak aktiviti pantai yang boleh dibuat. boleh barbeque...best nya

Pulau redang adalah pilihan saya....sebab hadiah utama untuk contest ni adalah pulau redang.... boleh la saya plan2 lebih awal lagi......(berangan dulu). selain dari itu, pulau ini sangat cantik dan mendamaikan....mungkin sesuai untuk percutian family yang mempunyai anak kecik seperti saya.

kalau la saya menang.... saya akan hadiah kan FM tuk suziey dan T Shirt tuk Ina :

 


Untuk percutian terbaik saya pula..... 



gambar ini diambil di JAKARTA indonesia. kami sedang menaiki kereta cable dalam Taman Mini Indonesia. Pemandangan yang sangat cantik dapat dilihat kerana di bawah laluan kereta kabel terdapat sebuah tasik yang decipta membentuk pulau-pulau archilpelagio Indonesia [kiranya pemandangan yang sama kita lihat dari atas kapal terbang untuk seleruh kepulauan indonesia]. taman ini sangat cantik dan kaya dengan kebudayaan masyarakat indonesia serta ada wet world dan tmn fantasia buat si kecil.....

Apesal la panjang bebenor entry ku hari ni, asik-asik citer holiday je. Ops lupa nak bgtau kawan-kawan, saya joined Finale season contest yang dianjurkan oleh Suziey, suzieydotcom-in-contest dan  ina momguess



due: 11.59pm 26 Nov 2010

last but not least.......


yang ketiga
semoga menjadi anak yang soleh
sentiasa mendoakan Ibu dan Ayah aQeel

Muhammad Harraz Aqeel 
semoga aQeel menjadi insan berguna sesuci namanya ~ Amin

terimalah hadiah yang tak seberapan dari acik



THE END


Monday, November 15, 2010

Prize : Cutest Baby Contest by Sinar Raudah (Winner-Boyz)

Seperti yang dijanjikan, saya uploadkan gambar hadiah yang diterima pada ........ Hadiah kemenangan Danish tuk Contest Cutest Baby Contest bersama Sinar Raudhah.

Hadiahnya ialah
.
.
.


 Ops...baru sampul surat..... bawah lagi [ingatkan surat dari Bank, heee]
.
.


and........... baju nya





 Baju Baby Kiko [alhamdulillah...tak payah beli baju raya] :)

Jom tengok aksi Danish bersama baju Baby Kiko nya



 dan lagi...lagi..lagi..lagi.........


thank amy and baby kiko



Tuesday, November 9, 2010

Contest Bayi Nangis


due : 14 November 2010

bayi menangis itu ialah
.
.

NAMA BAYI :        Iqbal Danish Farris
NAMA IBU:           Nurul Izyanni
TARIKH LAHIR :       17 January 2010

JOM REBUT WANG TUNAI RM 50....................MANALAH TAU


SI MANJA BERSAMA ANAKKU DI SINAR RAUDAH


due: 20 DECEMBER 2010,  11.59 pm.
 

Gambar Si Manja Saya
.
.

Nama Penuh Si Manja: Iqbal Danish Farris
Umur Si Manja: 10 Bulan
tarikh lahir si manja: 17 Januari 2010
Name bapa si manja: Mohd Iqbal Zulkifli
Nama ibu si manja: Nurul Izyanni Mohd Zaki

anjuran 


penaja bersama

anakku




Related Posts with Thumbnails

Visit Our Online Shopping Centre